Artvin Yöresel Ürünler Kültür ve Turizm Fuarı Açıldı

09 Ağustos 2018, Perşembe 96

Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Yöresel Ürünler Kültür ve Turizm Fuarı 8 Ağustos 2018 tarihinde Çoruh Park’ta açıldı.

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi organizasyonunda Artvin’in yerinde tanıtımı amacıyla düzenlenen ve bir hafta boyunca devam edecek olan fuarda Üniversitemiz de stant açtı.

Kurdele kesimi ile açılan fuarda protokol tarafından stantlar gezildi ve açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Üniversitemiz standını ziyaret eden Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Garnizon Komutanı P. Albay A. Cengiz Çerçi’ye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Peker tarafından Üniversitemiz Mobilya ve Dekorasyon Atölyesince hazırlanan “Ahşap Zamanı” sergisinden çeşitli eserler hediye edildi.

Bu yıl ki fuarda ilk kez Silor Yeme Yarışması düzenlendi. Fuarda ayrıca 08.08.2018 tarihinde hayatlarını birleştirmeyi kararlaştıran çiftlerin nikahları Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe tarafından kıyıldı.

Toplu nikâh töreninin ardından ismi adeta Karadeniz’in yöresel türküleri bütünleşen müzik grubu Koliva sahne aldı. Konserin ardından fuarın ilk gün programı sona erdi.

14 Ağustos 2018 tarihine kadar açık kalacak olan fuarda tomruk kesme yarışması, döner yeme yarışması, amatör ses yarışması gibi yarışmaların yanı sıra konserler ve halk oyunları gösterileri gibi çeşitli etkinliklere yer verilecek.