Artvinli Akademisyenler İstanbul’da Buluştu

27 Aralık 2018, Perşembe 666

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla’nın öncülüğünde, Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Ersoy’un koordine ettiği, Üniversitemiz ve Artvin Valiliği tarafından desteklenen “İstanbul’da Artvinli Akademisyenler Buluşuyor” temalı toplantı, 22 Aralık 2018 Cumartesi günü İstanbul’da düzenlendi. Artvin’in eğitim ve turizm potansiyelinin tanıtımı, Üniversite-Kent işbirliği ekseninde bu alanlarda hayata geçirilecek uygulanabilir ve sürdürülebilir projelerle kentte ekonomik ivmelenmenin yakalanması ve akademik camianın görüşlerinin alınması gibi amaçlar taşıyan toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin yanı sıra farklı üniversitelerde görev yapan Artvinli birçok akademisyen katıldı.

Dr. İsrafil Kışla’nın toplantının kapsam ve amaçlarına yönelik takdim konuşması ile başlayan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin geçmişten bugüne gelişimini ve geleceğe yönelik planlarını özetleyen sunum eşliğinde bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Fahrettin Tilki, eğitim ve akademik alanlarında nicel ve nitel artışlarla dikkat çeken Üniversitemizde kalite standartlarının bir basamak ileriye taşınması hakkında bilgiler aktardı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin’in genel tanıtımı, kentin eğitim ve turizm olanakları ile Artvin’de geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacak uygulanabilir projeler ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu da “Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi kuruluş süreci” hakkında bir sunum yaptı. Konuşmasında Botanik Bahçesi Projesi hakkında genel bilgiler aktaran Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu, Artvinli İşadamı Ali Nihat Gökyiğit’in destekleriyle hayata geçirilen bu çalışmanın Artvin’in turizm potansiyelinin desteklenmesine, bitki tür zenginliğin korunmasına ve Üniversitemizde bilimsel araştırmaları desteklemeye ve artırmaya yönelik önemli projelerden biri olduğunu vurguladı.