Çanakkale Zaferinin 104. Yılı Kutlamaları

19 Mart 2019, Salı 346

Artvin’de 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri düzenlendi. Artvin Valiliği tarafından gerçekleştirilen günün Şehitlik ziyareti ile başlayan programda Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde bir anma merasimi düzenlendi.

‘Çanakkale Geçilmez’ temalı kısa film gösterimi ile başlayan törende Artvin Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerince hazırlanan oratoryo gösterilerine yer verildi.  Çanakkale ruhunu yeşerten türkü ve şiirlerin okunduğu merasimde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı P. Alb. Abdurrahman Cengiz Çerçi, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, protokolden davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kutlamalar kapsamında aynı zamanda Artvin kent merkezinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bir Diriliş Destanı Çanakkale

Üniversitemiz Kitap Topluluğu öğrencileri tarafından ‘Bir Diriliş Destanı Çanakkale’ temasında Çanakkale Zaferinin 104. Yılı ve Şehitleri Anma programı tertiplendi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda tarihe bir vatanın kahramanca savunması olarak geçen Çanakkale Zaferini anlatan konuşmalara,  ezgiler ve şiirlere yer verildi.  Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin de bir konuşma gerçekleştirdiği programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şavşat Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Konferansı

Artvin Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksekokulunda 18 Mart 2019 Pazartesi günü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Şavşat Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Şennan Aslan’ın açılış konuşması ile başlayan konferansta Prof. Dr. Nuri Yavuz, Çanakkale Zaferinin tarihi ve stratejik önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale Savaşının sebep-sonuç silsilesi içerisinde bir süreç olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yavuz, “Çanakkale Savaşı, Malazgirt Savaşından bu yana Türk milletine karşı düşmanca tavır takınan Batı emperyalizmine karşı bir milletin dik duruşunu temsil etmektedir. Üstelik Çanakkale Zaferi, birçok devletin kaderini tayin eden ve adeta bir dönüm noktası kabul edilen bir zaferdir” dedi.

15 - 18 Mart 2019 tarihleri arasında Çanakkale’de şanlı tarihimizin en önemli olaylarından birini teşkil eden 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 104. Yıldönümü Törenleri düzenlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleşen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve 92 Üniversitenin temsilcileri katıldı. Üniversitemizi temsilen Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Rumeysa Altın’ın katıldığı programda Bakan Akar öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrenciler, Çanakkale Şehitllik Abidesinde gerçekleşen anma günü etkinliklerine teşrif eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çanakkale 1915

Üniversitemiz Ahmet Yesevi Kültür – Sanat Topluluğu tarafından 20 Mart 2019 Çarşamba günü Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde “Çanakkale 1915” konulu tiyatro oyunu sahnelendi.  Tarihe destan olarak yazılan Çanakkale Savaşında kahraman askerlerin duygularını, çetin şartlara karşı vatan sevgisinden doğan dik duruşlarını betimleyen oyuna öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.