Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörler Toplantısı Ordu’da Gerçekleştirildi

19 Şubat 2019, Salı 303

Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri Şubat ayı toplantısı 18 Şubat 2019 tarihinde Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın misafiri oldular.

Bölge üniversitelerinin karşılaştıkları müşterek sorunlar ve bunların çözümü noktasında atılması gereken adımların ele alındığı toplantıda, üniversite-şehir uyumu çerçevesinde yapılan uygulamalar, AR-GE faaliyetlerinde ve laboratuvar çalışmalarında yapılabilecek iş birliği, üniversitelerin bulundukları illerin ekonomisine katkısından bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin konaklaması ve üniversitelerin yabancı öğrenciler için daha çok tercih edilebilir hale getirilmesi gibi konular ele alındı.