Doğu Karadeniz Üniversiteleri Rektörlerinden Üniversitemize Ziyaret

17 Kasım 2019, Pazar 642

Doğu Karadeniz Bölge Üniversite Rektörleri Üniversitemizi ziyaret etti. 15 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin konuğu oldu.

Heyet Rektörlükte gerçekleşen görüşme öncesinde, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ile de bir araya geldi.

Üniversitemiz rektörlük makamında bölge üniversite rektörleri ile yapılan görüşmede bölge üniversiteleri arasında bilim, akademi ve eğitim alanlarında atılacak müşterek adımlara ve Üniversite-kent-bölge işbirliği yaklaşımının önemine dikkat çekilirken üniversitelerin deneyimlediği ortak sorunlara üretilebilecek çözüm önerileri ele alındı.