DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

28 Aralık 2017, Perşembe 203

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde (ÜNİ-DOKAP) 2018 yılı dönem başkanlığı devir teslim töreni,  Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ'nin de katılımıyla 27 Aralık 2017 Çarşamba günü DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

DOKAP toplantı salonunda düzenlenen ve  Ondokuzmayıs Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ile Avrasya Üniversitesinin Rektörlerinin ve temsilcilerinin katıldığı törende Ondokuz Mayıs Üniversitesi,  dönem başkanlığını Karadeniz Teknik Üniversitesinden devraldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, son bir yılda gerçekleştirilen faaliyetlere ve birliğin bölge için önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’dan sonra törenin ev sahipliğini yapan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, konuşmasında Dönem Başkanı Prof. Dr. Süleyman BAYKAL'a teşekkür ederek, üniversitelerin  toplumların gelişimindeki yerine ve önemine değindi. Yüce, “DOKAP kurulduğu günden bu yana farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmada üniversitelerimizle iletişime geçmiş, istişarelerde bulunmuş ve birçok projeyi birlikte hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 2014-2018 yılları arasını kapsayan DOKAP Eylem Planı’nın gerek hazırlık aşamasında gerekse uygulama aşamasında üniversitelerimiz en büyük paydaşlarımız olmuşlardır. Konuşmasının devamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Dönem Başkanlığı sürecinde üniversitelerle yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, bu dönemde yapılan bazı çalışmalara değindi. 2018 yılı Yatırım Programına teklif edilen projelerden bahseden Ekrem Yüce, 2018 yılında 9 projenin uygulanmasını hedeflediklerini belirterek bu projeler hakkında kısa bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını yürüten Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, görevini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e devretti. Yeni dönemde birliğin çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Prof. Dr. Sait Bilgiç, önceki başkan Prof. Dr. Süleyman Baykal’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.