Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

05 Haziran 2024, Çarşamba 208

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 5 Haziran 2024 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in de iştirak ettiği törende öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz’un açılış konuşması ile başlayan programda değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Üniversitemiz ve öğrenciler adına böylesi anlamlı bir günün neşesine ortak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
 “Tüm hocalarımıza, öğrencilerimize bilhassa da bu gençlerimizi yetiştiren kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. Diplomaların öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, kendilerine mesleki kariyerlerinde başarılar diliyorum.” diyen Rektör Prof. Dr. Bilgin, Üniversitemiz ve Fen Edebiyat Fakültesinin öğrenci sayıları ve mezun  istatistikleri hakkında bilgiler aktardı.
Hiçbir başarının tesadüfi olmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Bilgin, “Azim, kararlılık ve çalışkanlık başarının üç ana unsurdur. Artvin Çoruh Üniversitesi ailesinin ferleri olarak hem hocalarımız hem de öğrencilerimiz disiplinli çalışmaya önem vermektedirler. Öğrencilerimiz aynı dinamizm ve kararlılıkla hareket ettikleri sürece mesleki hayatlarında da önemli başarılar elde edeceklerdir. Çağımızın da gerektirdiği araçlarla, donanımlarla kendilerini yetiştirme ve geliştirmeye devam etmelidirler. Eğitim ve öğrenme sürecinin geçici bir soluklanma değil beşikten mezara kadar devam eden bir yol olduğu unutulmamalıdır.” dedi.
Konuşmasında Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, “Bildiğiniz gibi günümüzde Gazze’de, Rafah’ta büyük bir dram yaşanıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleşmektedir. Siyonist İsrail'i ve onun başında bulunan siyonist siyasetçileri şiddetle telin ediyorum. Bu soykırımın durdurulması noktasında tüm dünya insanlığına çağrıda bulunuyorum. Soykırım son bulmalı, bu insanlık ayıbı bitirilmelidir. Zulüm ile hiçbir medeniyet ayakta durmaz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından program katılımcı protokol tarafından öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve kep atma merasimi ile sona erdi.