Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası Artvin’de Başladı

14 Temmuz 2018, Cumartesi 47

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Artvin Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü birlikteliğinde organize edilen ve Üniversitemiz tarafından desteklenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreni 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Şampiyonanın açılış programına Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu, il protokolünden davetliler ile halk oyunlarına gönül veren çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 kategoride yapılan ve iki gün sürecek şampiyonaya Artvin, Adana, Aydın, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Hakkari, Edirne, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Kars, İzmir, Çorum, Erzurum, Kütahya, Muğla, Ordu, Trabzon, Kilis ve Isparta olmak üzere 21 ilden 25 halk oyunu ekibi katılıyor.