Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'na Eğitim

28 Kasım 2023, Salı 295

Üniversite-paydaş işbirliği çerçevesinde Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yönetici ve üyelerine yönelik olarak Dr. Öğretim Üyesi Ela OĞAN tarafından 08.11.2023 tarihinde "Protokol Kuralları" ve 10.11.2023 tarihinde "Diksiyon-Etkili ve Güzel Konuşma" ile ilgili eğitim verildi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının yıllık eğitim programında yer alan "Protokol Kuralları Eğitimi" ve "Diksiyon Eğitimi", üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Ela OĞAN tarafından gerçekleştirildi. HTSO yöneticileri ve üyelerinin katılım gösterdiği eğitimde, protokolün sosyal ve kamu alanında yarattığı etkiler, protokol kurallarının tarihsel gelişimi ve diğer ülkelerdeki yaklaşımları hakkında bilgiler verildi. Nitelik, nezaket, bilgi, beceri ve görgü kurallarına dikkat çekilerek iş hayatında protokol kurallarının önemine değinildi. Diksiyon eğitiminde ise öncelikle etkili ve güzel konuşmanın sosyal hayattaki öneminden bahsedildi. Diksiyon ve fonetik kavramları hakkında bilgiler paylaşılarak nefes kontrolü ve telaffuz hatalarına dikkat çekildi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimler soru cevap bölümünün ardından sona erdi.