İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü Etkinlikleri

12 Mart 2019, Salı 107

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Artvin'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdürrahman Cengiz Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri tarafından "İstiklal Marşı ve Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu oratoryo ve drama sunumu yapıldı.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bir Destanın Şiiri Bir Şiirin Destanı: İstiklal Marşı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Ahmet Yesevi Kültür ve Sanat Topluluğunca İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yılı ve Şair Mehmet Akif’i Anma Günü münasebeti ile Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde 'Bir Destanın Şiiri Bir Şiirin Destanı' temalı şiir gecesi düzenlendi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin bir konuşma gerçekleştirdiği etkinlikte İstiklal Marşının kabul ediliş sürecini betimleyen kısa film gösterimine yer verildi, şiir ve türküler okundu. Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Peker, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarından katılımcılar, öğrenciler ve vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlik Andımızın ve İstiklal Marşının katılımcılar tarafından okunması ile sona erdi. Programın ardından etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilere teşekkür belgeleri protokol tarafından verildi.

İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yılı Sempozyumu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 12 Mart 2019 Salı günü İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yılı Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Enver Töre ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oktay konuşmacı olarak katıldı.