Kazakistan Seifullin Agro Teknik Üniversitesi ile İş Birliği Anlaşmasına Doğru

25 Ağustos 2021, Çarşamba 633

Kazakistan’ın Seifullin Agro Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yerlan Nyssanbayev ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dani Sarsekova’dan oluşan heyet Üniversitemizi ziyaret etti. 24 Ağustos 2021 Salı günü gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu konuklara Üniversitemiz Orman Fakültesinde eğitim ve akademi alanlarında gerçekleştirilen çalışmaları özetlerken Üniversitemizde “Tıbbi ve aromatik bitkiler” alanında yürütülen proje ve uygulamalarla ilgili bilgiler aktardı.

Toplantıda “Ormancılık Uygulamaları ve Tıbbi Aromatik Bitkiler” alanlarında yürütülecek ortak akademi ve eğitim çalışmalarının desteklenmesi yönünde ikili iş birliği anlaşması imzalanması hususunda mutabakat sağlandı.

Konuklar Üniversitemiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Laboratuvarı ve yöreye has endemik bitki örneklerinin korunduğu Üniversitemiz Herbaryumunu gezme imkânı buldu.