Nihat Gökyiğit Mikro-Finans Kredileri Dağıtım Programı Üniversitemizde Düzenlendi

24 Ağustos 2019, Cumartesi 755

Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı Türkiye Grameen Mikro-Finans Programı kapsamında hayata geçirilen Nihat Gökyiğit Mikro-Finans Kredilerinin dağıtım töreni, 23 Ağustos 2019 Cuma günü Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Programa Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, ANG Vakfı Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ANG Vakfı yönetiminden Turgut Gökyiğit ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve girişimci kadınlar katıldı.

Programda Artvin’de girişimci insanların desteklenerek kent ve bölge ekonomisine katma değer kazandırmak ve çeşitli iş alanlarında üretimin teşvik edilerek kentin sosyo-ekonomik dinamizminde yeni bir ivme oluşturmak amacıyla mikro kredi programının yürütüldüğüne dikkat çekildi.

Girişimci kadınların çeşitli iş kollarında iş kurmalarını, üretimi ve yerel-bölgesel ekonominin canlandırılmasını teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen mikro-finans programından yararlananlar, kazanımlarını ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Program sonunda çeşitli iş kollarına yönelik projeler hazırlayarak Mikro-Finans Programından kredi almaya hak kazanan girişimci kadınlara çekleri Vakıf Başkanı Nihat Gökyiğit ve programa katılan protokol tarafından verildi.