Öğretim Üyelerimiz "Teke Tek Bilim"de Ses Getirdi

30 Eylül 2019, Pazartesi 681

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Kerem Coşkun ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kara tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen "Çocuklarda Ahlaki Kimlik Gelişiminin Değerlendirilmesi" adlı proje, bilim camiasında yankı uyandırdı.

Araştırmanın raporlanmasını müteakiben İngiltere'de önemli bilim isanlarınca çocuklarda ahlakın ölçülmesini baz alan proje şaşkınlıkla karşılandı. Proje psikoloji alanında SSCI, SCI, SCI- Expanded ve AHCI kapsamındaki bir dergide yayınlanırken adı geçen ölçme aracının İngilizce versiyonunun geliştirilmesi için İngiltere'deki Bishop Grosseteste Üniversitesi ile protokol imzalandı.

Bu çalışma aynı zamanda ulusal basın camiasının da ilgisini çekti. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Kerem Coşkun ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kara, Fatih Altaylı'nın sunumuyla Habertürk'te yayınlanan ve "Teke Tek Bilim" programına konuk oldu.

Programı izlemek için tıklayınız