Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’ndan Üniversitemizde Söyleşi

10 Aralık 2018, Pazartesi 415

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi İlahiyatçı Akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Üniversitemizde düzenlenen ‘En-Nezir’ konulu söyleşi programına katıldı. Artvin Belediyesi ve Üniversitemiz birlikteliğinde, 10 Aralık 2018 tarihinde Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin açılış konuşmalarıyla başlayan programa, vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu söyleşide, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in hayatı ve İslamiyet’in yayılışı hakkında bilgiler aktardı. Kuran-ı Kerim’i anlamada hadislerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, İslami davetin ilkeleri, doğruluk ve hak din düsturu üzerine kurulan İslam’ın iyi ahlak ve güzellikle örtüşmesi gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Programın ardından  Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe tarafından konuk akademisyen Prof. Dr. Hatipoğlu’na plaket takdim edildi.