ENGLISH
Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Rektörler Toplantısına Katıldı

02 Şubat 2018, Cuma 486

Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Rektörler Toplantısı, Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 1 Şubat 2018 Perşembe günü gerçekleştirildi.  Toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman katıldı.

Bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışmanın artırılmasının değerlendirildiği toplantıda, büyüyen ve hızla gelişen üniversiteler arasında sosyal ve bilimsel alanlarda yürütülen ortak çalışmaların genişletilmesi, bölgenin eğitim durumu ve sorunları ile üniversitelerin kente ve bölgeye katkıları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı gündeminde ayrıca bölge üniversiteleri arasında Ar-Ge faaliyetleri ve laboratuvar uygulamalarında yapılabilecek iş birliği, üniversite-şehir uyumu çerçevesinde Üniversitelere düşen görevler ile öğrencilere yönelik konaklama hizmetleri gibi birçok konu ele alındı.