Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, ÜNİ-DOKAP Toplantısına Katıldı

17 Şubat 2020, Pazartesi 364

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı ilk üst kurul toplantısı, bu yılın dönem başkanlığını da yürütecek olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve DOKAP Başkanı Yusuf Mengi katıldı.

Toplantıda, DOKAP Bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında işbirliği içerisinde çalışmalarda bulunmak amacını taşıyan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği 1. üst kurul toplantısında 2019 yılının kısa bir değerlendirmesi ve Üniversiteler Birliğinin 2020 yılı faaliyet planlaması gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda katılımcılar RTÜ Su Ürünleri Fakültesi Balık Müzesini ve Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezini gezme imkanı buldu.