Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Yök Anadolu Projesi Toplantısına Katıldı

26 Mart 2021, Cuma 602

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında aralarında Üniversitemizin de olduğu “genç” üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi.

YÖK’ün yeni ve yenilikçi projelerinden biri olan “YÖK Anadolu Projesi” 2006’dan sonra kurulan 15 “genç” üniversitenin rektörleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi.  Tanıtımı 4 Şubat Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında üniversiteler tekrardan bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. YÖK Başkanı Saraç, “Bu proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere 15 genç üniversitemizin rektörleri ile YÖK'te bir araya geldik. Faydalı bir toplantı oldu.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ise üniversitelerin ortak çalışmaları esası üzerine yürütülen “YÖK Anadolu Projesi”nin bilim ve eğitim sistemine değer katacağını, bu tasarının ortak akıl ile geliştirilmiş örnek projelerden biri olduğunu belirterek oldukça önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Üniversitemizin eğitim kalitesini artırarak mezun niteliğini yükseltmeyi amaçladığını, bunun için de gençlerimize ulusal ve uluslararası bütünleşmeye adım atma imkânı verildiğini ve bu imkânın farklı akademi kültürleriyle tanışma olanağı sağladığını ifade ederek Artvin Çoruh Üniversitesinin ihtisaslaşma ve YÖK Anadolu Projesi’nin içerisinde yer almasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Bu proje doğrultusunda Bursa Uludağ Üniversitesi ile birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalarla hem öğrencilerimizin hem de akademik yapımızın yeni yetkinlikler kazanacağına gönülden inandığını ifade etti.