Rektörümüz ve Doğu Karadeniz Üniversiteleri Rektörleri, Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk'u Ziyaret Etti

07 Nisan 2021, Çarşamba 352

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Avrasya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Kenan İnan ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu 6 Nisan 2021 Salı günü Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk’a ‘nezaket’ ziyaretinde bulundu.

Ziyarette bölgesel kalkınmada kent-üniversite etkileşiminin rolü ile üniversiteler arasında eğitim-öğretim, kültür ve sanat, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma alanlarında iş birliği konuları görüşüldü.

Bölgesel kalkınma konusunda Sayın Rektörler arasında görüş alışverişinde bulunulduktan sonra ilgili Üniversitelerin Kafkasya ve Karadeniz bölgesinde çevre, orman, bitki örtüsü, su ve enerji jeopolitiği konularında sağlayacakları bilimsel ve teknolojik katkılarla ilgili çalışmalar değerlendirildi.