“Sağlıklı Yaşam ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Sempozyumu’’ Başladı

05 Nisan 2021, Pazartesi 165

Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Yaşam ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Sempozyumu’’ 10 farklı üniversiteden alanında uzman 11 eğitimcinin katılımıyla düzenlenmektedir. COVID-19 Pandemisi nedeniyle Sağlıklı Yaşam ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Sempozyumu 5 - 7 Nisan 2021 tarihleri arasında Artvin Çoruh Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Zoom Uygulaması üzerinden çevrimiçi gerçekleşmektedir. Sempozyum, davranışsal bağımlılık temalarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlenmiştir. Davranışsal bağımlılıklarla mücadelede pozitif psikoloji kavramları üzerinde durulacak olan sempozyumda risk grubunda olan çocuk ve ergenlerin ailelerine ve bu grupla çalışan uzmanlara da katkı sağlayacak konu başlıkları bulunmaktadır.

Sempozyumun açılış konuşmasını  Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin yaptı.  Rektörümüz Prof. Dr. Bilgin konuşmasında bilgiye hızlı ve kolay erişim sağlayan teknolojinin bilinçsiz yönde kullanılmasının yanı sıra hayatın gidişatını olumsuz yönde etkileyecek düzeyde aşırı bir şekilde kullanılması özellikle çocuk ve gençler için tehlikeli bir hâl aldığını dile getirdi. Covid-19 pandemisi nedeniyle son bir yıldır yüz yüze sosyalleşme imkânı bulamadığımız bu günlerde sanal ekranlara, alışveriş yapma ve yemek yeme gibi davranışlara yönelik bağımlılık geliştirme riskinin de herkesi tehdit ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Bilgin, “Davranışsal bağımlılıklar tıpkı madde bağımlılıkları gibi çağımızın en önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir” dedi.

Rektörümüz Covid 19 ile de açıklamalarda bulunduğu konuşmasında Türkiye'nin Covid 19 krizini en iyi yöneten ülkeler arasında yer aldığını ve bu süreçte Türkiye'nin kendi içinde pandemi ile mücadele ederken 130'u aşkın ülkeye yardım ulaştırdığını ve uluslararası kamuoyu desteğini aldığını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin'in konuşma metnine ulaşmak için burayı tıklayınız.

Sempozyum sayfasına gitmek için; https://bagimlilik.artvin.edu.tr/