Travma ve Travmaya Duyarlı İletişim Semineri

25 Şubat 2023, Cumartesi 41

Üniversitemizde Çoruh Medeniyet Akademisi Söyleşileri kapsamında 24 Şubat 2023 Cuma günü “Travma ve Travmaya Duyarlı İletişim” Semineri düzenlendi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Yeniçeri, Dr. Öğr. Üyesi Emel Uysal Atabay, Dr. Öğr. Üyesi Özge Canoğulları’nın konuşmacı olarak katıldığı programda “Afetlerde psikolojik ilk yardım, afet sonrası psikososyal destek ve travmaya duyarlı iletişim” ana temasında bilgilendirmeler yapıldı.  Programda aynı zamanda “Psikolojik ilk yardım”, “Psikolojik tepkiler ve afet sonrası aşamalar”, “Çocuklarda ve yetişkinlerde afet sonrası tepkiler”, “Travmaya doğrudan maruz kalanlar için ruh sağlığını korumanın önemi”, “Travmaya karşı öz yardım teknikleri”, “Travma deneyimi yaşayan birine yardım teknikleri” ve “Afetten etkilenen kişilerle iletişim kurarken dikkat edilmesi gerekenler” gibi konularda değerlendirmelere yer verildi.