Uluslararası Apiterapi Federasyonundan Üniversitemize Ziyaret

06 Eylül 2022, Salı 270

Uluslararası Apiterapi Federasyonu Başkanı ve İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Timuçin Atayoğlu, Apiterapi Federasyonu Başkan Yardımcısı Ayten Güner Atayoğlu ve Artvin Valiliği Turizm Koordinatörü Suat Çelik, Üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyarette Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ile bir görüşme gerçekleştiren heyet, Uluslararası Apiterapi Federasyonu’nun faaliyet alanı ve yeşil kalkınma hedefleri ile Apiterapi sahasında Artvin’de nelerin yapılabileceği hakkında bilgiler aktardı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melahat Özcan, Tıbbi-Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Nigar Bozkuş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice İskender, GETAT Çalışma Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Amine Terzi ve ilgili öğretim üyelerinin hazır bulunduğu görüşmede ilimizdeki Apiterapi çalışmaları ve geliştirilecek projeler istişare edildi.

Artvin’i Türkiye’de arıcılık ve Apiterapi ürünleri merkezi hâline getirmek için bir araştırma merkezinin hayata geçirildiğini belirten Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, biyoçeşitliliğin fazla, sanayileşmenin ise az olmasından dolayı Artvin’in yeşil kalkınma hamlelerinin gerçekleştirilebileceği bir merkez olduğuna dikkat çekti. Üniversitemizin arı ürünleri konusunda yaptığı bilimsel araştırmalar ve saha çalışmalarıyla arıcılık sektörünü desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Tüfekçioğlu, sektörün gelişimi için üniversitenin öncülüğünde ve Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte Apiterapi ürünlerinin daha kaliteli üretebileceğini ifade etti.

Ziyarette aynı zamanda Artvin Valiliği tarafından tesis edilmesi planlanan Arı Müzesi ile Üniversitemiz bünyesinde kurulması öngörülen Apiterapi Merkezinin ortak hedefler doğrultusunda iş birliği içerisinde faaliyetler yürütmesinin önemine değinildi.