Üniversitemiz 13. Mezuniyet Töreni

02 Mayıs 2019, Perşembe 1235

Artvin Çoruh Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 2 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, il protokolünden davetliler ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan mezuniyet töreninde Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Arzu Kaymak mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki: “Artvin Çoruh Üniversitesi olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, ülkesini seven, milletine hizmet aşkıyla dolu bir şekilde geçlerimizi medeniyetimizle yoğurmayı kendine hedef edinmiş bir üniversite olarak genç mezunlarımızı yetiştirdiğimize inanıyoruz.”

Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki yaptı. Üniversitelerin en önemli görevinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin 13'üncü mezunlarını verdiğini ifade ederek, "Bugün burada nitelikli olarak yetiştirdiğimize inandığımız gençlerimizi mezun etmek için bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak biz bu bilinçle milli ve manevi değerlerine bağlı, hamiyet sahibi, tarihi ve kültürüyle barışık, ülkesini seven, milletine hizmet aşkıyla dolu bir şekilde geçlerimizi medeniyetimizle yoğurmayı kendine hedef edinmiş bir üniversite olarak genç mezunlarımızı yetiştirdiğimize inanıyoruz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, bu mezuniyetin öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu kaydederek mezun olan öğrencilere sosyal ve meslek yaşantılarında başarı temennilerinde bulundu.

Programın akabinde fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere, plaket ve diplomaları protokol tarafından verildi. Tören, öğrencilerin sahnede kep atma merasimiyle sona erdi.

İç Mekan Teknik Tasarım Sergisine İlgi

Törenin ardından protokol ve katılımcılar, Üniversitemiz Artvin Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı Programı öğrencilerince hazırlanan “İç Mekan Teknik Tasarım Sergisini” gezdi.