Üniversitemiz 2018 Engelsiz Üniversite Ödüllerine Aday Gösterildi

28 Mayıs 2018, Pazartesi 163

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Engelsiz Üniversite Ödüllerinin”, 2018 Yılı Programına Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi, “Mekanda Erişim” alanında “Turuncu Bayrak” ödülüne aday gösterildi.

İlk olarak 2 Mayıs 2017 tarihinde mekânsal erişilebilirlik konusunda "Engelsiz Erişim Çalıştayı" kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, engellilerin sorunlarının çözümü için yükseköğretim kurumlarını teşvik etmek amacıyla başlatılan bu uygulamanın 2018 yılı programına Üniversitemiz de aday olarak dahil edildi.

Bilindiği üzere Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde, modern donatılara ve özellikle engelli kullanıcılara yönelik hizmet ve birimlere sahip Merkez Kütüphane ve Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi ile Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yer alıyor.

Artvin Çoruh Üniversitesinin tüm birimleriyle öğrencilerine eğitimde, akademide ve sosyal alanlarda çeşitli hizmetler sunduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Üniversitemiz eğitsel ve mekânsal alanlar ile sosyo-kültürel faaliyetlerde engelsiz üniversite olma adına önemli çalışmalar yürütmektedir. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak bizler bütün birimlerimizle; kültürel açıdan duyarlı ve erişilebilir bir kampüs oluşturmanın öneminin farkına vararak engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlamakta; onların akademik başarı ve eğitimlerinin önündeki fiziki mekan ve erişilebilirlikle ilgili kısıtlamaların kaldırılması amacıyla hareket etmekteyiz. Bu kapsamda Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi “Mekanda Erişim” alanında Turuncu Bayrak Ödülüne aday gösterilmiştir. Öğrencilerimize sunduğumuz hizmet yelpazesini genişletmek ve bütün öğrencilerimizin Üniversitemizin sunduğu imkanlardan aynı oranda faydalanmasını sağlayabilmek için çalışmalarımız ve hizmetlerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.