Üniversitemiz “2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde” Yeşil Bayrak Ödülü Aldı

24 Ağustos 2020, Pazartesi 790

Üniversite kampüs sınırları içinde engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite Ödüllerini” kazanan üniversiteler belli oldu.

YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen ödüller için YÖK'e 116 üniversiteden toplam 841 başvuru yapıldı.

Yükseköğretim kurumlarına "Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü" 3 ayrı kategoride verildi:

“Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı” (Turuncu Bayrak); 431 başvuru alınırken 41 üniversiteye toplamda 118 Turuncu Bayrak verildi.

“Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı” (Yeşil Bayrak); 141 başvuru alınırken bu başvurular neticesinde 8 üniversiteye toplamda 9 yeşil bayrak verildi.

“Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı” (Mavi Bayrak); Yapılan 141 başvuru sonucunda 12 üniversiteye toplamda 17 mavi bayrak verildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi, engellilerle ilgili EĞİTİMDE ERİŞİM konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Yeşil Bayrakalmaya hak kazanan 8 üniversiteden birisi olmuştur.

Üniversitemiz ayrıca Merkez Kütüphane’de engellilerle ilgili Mekanda Erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak adayı ve Eğitim Fakültesi’nde engellilerle ilgili Mekanda Erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak adayı olmaya hak kazanmıştır.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen 2020 yılı engelsiz üniversite ödüllerini almanın üniversiteleri adına önemli olduğunu ve Artvin Çoruh Üniversitesi olarak engelli bireylerin eğitim, sosyal ve erişilebilirlik yaşam kalitelerini iyileştirme noktasındaki gerçekleştirdiğimiz çalışmaların bir sonucu olarak ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Çoruh Üniversitesi'nin engelsiz üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bu konuda yürütülen çalışmaların 2019 yılında oluşturdukları Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ile daha kurumsal hale getirildiğini vurguladı ve verilen ödüllerin toplumsal bilinç oluşturulmasına da önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, bayrakların alınmasına katkı sağlayan akademik ve idari personele de teşekkür etti.

Artvin Çoruh Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörü  Dr. Öğr. Üyesi Kemal Afacan’da yürütülen çalışmaların takdir edilmesi anlamına gelen ödüllerin kurumsal motivasyon vesilesi olduğunu belirtti.