Üniversitemiz Doğu Anadolu Kariyer Fuarına Katıldı

06 Mart 2020, Cuma 339

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin “Yetenek Her Yerde” sloganıyla 10 ayrı ilde düzenlemeyi planladığı bölgesel kariyer fuarlarının üçüncü etabı olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) 5-6 Mart 2020 tarihlerinde Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleşen fuarda Üniversitemiz de yer aldı. Fuarın açılış törenine, Erzurum AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, ev sahibi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile paydaş olan Üniversite Rektörleri, şehrin mülki, idari ve yargı erkânı ile kamu kurumu yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bölgenin en büyük ve en geniş insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip Doğu Anadolu Kariyer Fuarı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Fuarın açılışında AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı birer konuşma gerçekleştirdiler. Protokol daha sonra fuaye alanında kurulan stantları gezerek firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.
Sadece öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak değil, aynı zamanda katılımcı firmaların uzak görüşlülük oluşturmalarına katkı sağlaması beklenen fuar 2 gün sürdü. 150’den fazla projenin sunulduğu fuarda ayrıca; panel, sempozyum, konferans, sohbet ve eğitim programları, atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.