Üniversitemiz Gürcistan’da Akademik İşbirliği Ağını Genişletiyor

09 Nisan 2018, Pazartesi 229

Kafkasya Bölgesinde üniversiteler arası akademik işbirliklerine ve kültürel etkileşime önem veren Artvin Çoruh Üniversitesi, Gürcistan’daki üniversitelerle mevcut akademik işbirliklerinin genişletilmesi ve farklı alanlarda yeni akademik işbirliklerine imza atılması yönündeki çalışmalarını hızlandırdı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İşbirliği Görüşmelerine Bizzat Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin başkanlık ettiği Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi heyeti 26 Mart 2018 tarihinde Batum’da öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özalp, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Turgut, Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gümüş ve Erasmus+ ofis sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Gültekin yer aldı. Üniversitemizin bölgede daha etkin olması yolunda yapılabilecek muhtemel işbirliklerinin konuşulduğu ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak’a günün anısına Üniversitemiz logolu bir tabak hediye etti.

Günün ikinci programında ise Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki başkanlığındaki heyet, Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Merab Khalvashi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, iki üniversite arasındaki kültürel etkileşim ve akademik işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Bu görüşmede ayrıca mevcut akademik işbirliklerinin genişletilmesi hususunda mutabakat sağlanırken, ortak lisansüstü eğitim programının hayata geçirilebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonrasında, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Merab Khalvashi’yi 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Üniversitemizde yapılacak olan Uluslararası Artvin Sempozyumu’na davet etti.

 

Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar Alanlarında Yeni Anlaşmaların Önü Açılıyor

Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gümüş ve Erasmus+ ofis sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Gültekin’den oluşan Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi heyeti, 27 Mart 2018 Salı günü Batum Sanat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ermile Meskhia ile akademik işbirliği kapsamında görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Batum Sanat Üniversitesi arasında Erasmus+ anlaşması ile Mevlana Değişim Programı kapsamında yeni bir anlaşma yapılmasında mutabakat sağlandı. Ayrıca Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi heyeti 29 Mart 2018 Perşembe günü ise Gürcistan’ın köklü üniversitelerinden biri olan Tiflis Devlet Üniversitesi’nde Dış İlişkiler Koordinatörlüğü heyeti ile bir araya geldi. Toplantıda, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Tiflis Devlet Üniversitesi arasında Erasmus+ anlaşmasına imza atılması ve  Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında çalışmaların başlatılması hususlarında mutabık kalındı. Ayrıca,  Tiflis Devlet Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında hâlihazırda bulunan Mevlana Programı anlaşmasının genişletilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemiz Dış İlişkiler heyeti, Uluslararası FREE üniversiteler ağına ait olan Tiflis Üniversitesi ve Tiflis Gürcistan Tarım Üniversitesi yetkilileriyle bir araya geldi. Doğa ve çevrebilim alanlarında yetkin olan Gürcistan Tarım Üniversitesi yetkilileriyle, her iki üniversitenin ortak çalışma alanlarına giren konularda ve özellikle doğa bilimleri alanında akademik personeli kapsayacak etkinlikler yapılması hususunda mutabık kalındı. Ayrıca, hem Tiflis Üniversitesi hem de Tiflis Gürcistan Tarım Üniversitesi ile Erasmus+ anlaşmaları ile Mevlana Değişim Programı anlaşmaları yapılması kararlaştırıldı.

Üniversitemiz Dış İlişkiler heyeti, bu görüşmelerin akabinde Ilia Devlet Üniversitesi ve Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi’nde temaslarda bulundu. Ilia Devlet Üniversitesi’nde yapılan görüşmede, iki üniversite arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalanması kararlaştırıldı. Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda ise iki üniversite arasında Sağlık Bilimleri alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerin ve öğrencilerin akademik kanallarla buluşturulması prensip olarak belirlendi.