Üniversitemiz Heyeti Yusufeli İlçesinde Temaslarda Bulundu

15 Şubat 2022, Salı 321

Üniversitemiz heyeti, “tıbbi ve aromatik bitkiler” sahasında yürütülecek çalışmalar ve gerçekleştirilebilecek ortak projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere Yusufeli ilçesinde kurum ve kuruluşları ziyaret etti. 14 Şubat 2022 Pazartesi günü gerçekleşen programda Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve Prof. Dr. Mehmet Ersoy, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç, Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emrah Peşman, Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aşkın Göktürk, Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş, Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demiralay ve Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur Gökhan Yıldırım yer aldı.

Heyet Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli İlçe Tarım Müdürü Adem Çokadar ve Yusufeli Orman İşletme Müdür Yrd. Miraç Yamakalioğlu’na ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde ilçenin tarım potansiyeli ve endemik bitki tür zenginliği, tıbbi ve aromatik bitkilerin endüstriyel alanda kullanımı, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili vatandaşlara yönelik yürütülecek farkındalık faaliyetleri ile kurumlar arası iş birlikleri konularında istişarelere yer verildi.

Heyet buradaki görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile birlikte Üniversitemizin ilçede kurulacak yeni eğitim ünitesi sahası ile Yusufeli Belediyesine ait Kültürevi Kütüphanesi ve Yeni Yerleşim Yeri Fidan Çoğaltma Proje Alanını gezdiler.