Üniversitemiz Seyitler Yerleşkesinde Üniversite Camisinin Temeli Atıldı

25 Nisan 2018, Çarşamba 593

Üniversitemiz Seyitler Yerleşkesinde Üniversite Camii inşaatının temeli, 25 Nisan 2018 Çarşamba günü düzenlenen törenle atıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Artvin Müftülüğü tarafından hayata geçirilen, Artvin Valiliği, Üniversitemiz ile Artvin Seyitler Yerleşkesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından desteklenen Seyitler Yerleşkesi Üniversite Camii Projesinin, temel atma törenine; Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Artvin İl Müftü Vekili Muhammet Aydın, Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ölmez, Genel Sekreter Mehmet Peker ile kurum amirleri, idareciler ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Artvin Valisi Ömer Doğanay,  camilerin tarihimizde ve kültürümüzdeki yeri ve önemine dikkat çekti. Vali Doğanay, Seyitler Üniversite Camisinin hayırlı olmasını temenni etti.

Programa telefon bağlantısı ile katılan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da, cami projesinin zamanında tamamlanabilmesi için gerekli desteğin sağlanacağını bildirdi. Artvin İl Müftü Vekili Muhammet Aydın ise projenin hayata geçirilmesinde destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kuran tilaveti ve duaların okunmasının ardından protokol ve vatandaşların katılımı ile projenin temeli atıldı.

Yaklaşık 2600 metrekarelik açık alan üzerine inşa edilen Seyitler Yerleşkesi Üniversite Cami Projesi kapsamında ayrıca lojman ve gençlik merkezi gibi birimler de yer alıyor. Projenin 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması öngörülüyor.