Üniversitemiz ve Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Arasında Spor Tesislerinin Kullanımı İle İlgili Protokol İmzalandı

02 Temmuz 2020, Perşembe 694

Üniversitemiz ve Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında, spor tesislerinin kullanımı ile ilgili protokol Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran tarafından imzalandı. Protokol kapsamında Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesisleri, sportif faaliyetler ile haftalık ders ve sınav programları kapsamında Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerine hizmet verebilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki programda yaptığı değerlendirmede Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) yeni kurulduğunu ve kısa zaman içerisinde Spor Yöneticiliği bölümü ile eğitim öğretim hayatına başladığını belirtti. BESYO bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünün de 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibariyle öğrenci alacağını bildiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Üniversitemiz akademik ve eğitim ağırlıklı çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel ve özellikle sportif etkinliklere de önem vermekte gençlerimizi spora yönlendirerek onların boş zamanlarını sağlıklı aktivitelerle geçirmeleri için gerekli altyapı ve hizmet desteğini sunmaktadır. Ancak sporun ve spora yönelik etkinliklerin daha kapsamlı ve sistematik bir şekilde yürütülebilmesi ve aynı zamanda spor eğitiminin nitelikli bir şekilde öğrencilere ulaştırılabilmesi için Üniversitemizde lisans düzeyinde eğitim veren akademik bir birimin kurulması ihtiyacı doğmuştu. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın destekleriyle Üniversitemizde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulmuş ve bu bağlamda Üniversitemizin eğitim ağına yeni bir branş dahil edilerek eğitim hizmeti sunma heyecanımıza bir yenisi eklenmiş oldu. BESYO sayesinde spora bilinçli bir şekilde katılım sağlayan yetenekli öğrencilerin kazanılması ve aynı zamanda nitelikli spor eğitiminin daha geniş kitlelere ulaştırılması açısından önemli bir vazife üstlendiğimizi ve bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizi söyleyebilirim. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Üniversitemize, güzide kentimiz Artvin’e, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Bir süre önce Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İl Müdürü Mustafa Demirkıran ise BESYO sayesinde Artvin Çoruh Üniversitesi ve dolayısıyla Artvin bünyesinde ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli spor dallarında başarılara imza atabilecek yetenekli sporcuların yetiştirileceğine inandığını belirtti. İl Müdürlüğü bünyesindeki kayak merkezi ve yüzme havuzu gibi tesisleri ortak kullanıma açarak Artvin Çoruh Üniversitesine imkanlar dahilinde destek olacaklarını vurgulayan Demirkıran “İl Müdürlüğü ve Üniversitemiz birlikteliğinde doğa cenneti Artvinimizde spor alanında güzel işlerin ortaya konulacağını düşünüyorum. Hayalimiz Artvin’e olimpiyat madalyaları kazandırmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki'ye milli takım eşofmanı hediye etti.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Peker, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ümit Kul, Yüksekokul yöneticileri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yetkililerin de hazır bulunduğu programın akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, konuklarla birlikte Üniversitemiz Seyitler Yerleşkesinde bulunan spor tesislerini gezdi.