Üniversitemiz Yeni Yıla Hamsi Şenliği İle Başladı

03 Ocak 2019, Perşembe 936

Artvin Çoruh Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde ilk kez yapılan Hamsi Şenliği renkli anlara sahne oldu. 3 Ocak 2019 Perşembe günü gerçekleştirilen Hamsi Şenliğinde öğrenciler sadece hamsi yemekle kalmayıp, müzik eşliğinde horon oynadı ve birbirlerini kartopu yağmuruna tuttu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Hamsi Şenliğine, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Kibar, daire amirleri, üniversitemiz personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Yaklaşan sınavlar öncesinde öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla yeni yıla Hamsi Şenliği gibi renkli bir etkinlikle başladık. Öğrencilerin bireysel gelişiminde ve kariyer oluşturmalarında sadece eğitimsel faaliyetlerin değil aynı zamanda etkileşimi, işbirliğini ve paylaşımı esas alan, birlik ve kardeşlik ilkelerinin dayanak teşkil ettiği sosyal ve kültürel aktivitelerin de önemli yere sahip olduğu telakkisi ile böylesi etkinliklerle Artvin Çoruh Üniversiteli olma ruhunu yaşatma gayreti içerisindeyiz. Hamsi şenliğiyle öğrencilerimize sınav öncesi moral vermek, üzerlerindeki psikolojik baskıyı azaltmak istedik. Etkinliğe katılan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, ilimiz protokolüne, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Izgarada pişirilen yaklaşık 500 kg hamsinin  Protokol tarafından ikramı ile başlayan Hamsi Şenliği, öğrencilerin horon etkinliği ile renkli görüntülere sahne oldu. Hamsi şenliği devam ederken, Artvin'e bu kış henüz kar yağmaması nedeniyle öğrencilerin kar ile oynamasına imkan vermek macıyla alana sürpriz şekilde 2 kamyon kar getirildi. Öğrenciler bir taraftan hamsi yerken diğer taraftan kartopu  oynayarak doyasıya eğlendiler.