Üniversitemizde 19 Yeni Program Açıldı

30 Mayıs 2018, Çarşamba 5318

Yükseköğretim Kurulu, Üniversitemiz bünyesinde 3 Yüksek Lisans, 7 Lisans ve 9 Ön Lisans Programının açılmasına ve bu programlara öğrenci alınmasına onay verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Üniversitemizde Yüksek Lisans, Lisans ve Ön Lisans düzeyinde açılan programlar aşağıda listelendi:

Yüksek Lisans Düzeyinde Açılan Programlar:

-İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı,

-Tarih Tezli Yüksek Lisans Programı

-Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı

Lisans düzeyinde açılan programlar:

Fen Edebiyat Fakültesi

-İngiliz Dili ve Edebiyatı

-Tarih. İ.Ö.

-Felsefe İ.Ö.

-Sosyoloji İ.Ö.

-Harita Mühendisliği

Sanat ve Tasarım Fakültesi

-Mimarlık*

*Öğrenciler öğrenimlerini Arhavi’de sürdüreceklerdir.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

-Bankacılık ve Finans

Ön Lisans Düzeyinde Açılan Programlar:

Artvin Meslek Yüksekokulu

-Adalet

-Sivil Savunma ve İtfaiyecilik İ.Ö.

-Tapu ve Kadastro (Ardanuç)

-Ağız ve Diş Sağlığı

-Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

-Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

-Eczane Hizmetleri İ.Ö.

Şavşat Meslek Yüksekokulu

-Sosyal Güvenlik

-Sağlık Kurumları İşletmeciliği

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alması kararlaştırılan bu programlardan İngiliz Dili ve Edebiyatı, Felsefe İ.Ö., Adalet ve Mimarlık programlarına 60, Tarih İ.Ö. ve Sosyoloji İ.Ö. programlarına 50,  Sivil Savunma ve İtfaiyecilik İ.Ö., Tapu ve Kadastro, Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Eczane Hizmetleri İ.Ö., Sosyal Güvenlik, Bankacılık ve Finans ile Harita Mühendisliği programlarına 40 ve son olarak Sağlık Kurumları İşletmeciliği programına ise 30 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

Üniversitemiz yeni açılan bu programlarla birlikte öğrencilere sunduğu hizmet yelpazesini genişletmekle kalmayıp, yüksek lisans alanında da yeni programlarla akademik araştırma ve eğitim çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için lisansüstü eğitim hizmetini bir basamak daha ileriye taşımış oldu.