Üniversitemizde Bina Yapım ve Onarım Çalışmaları Devam Eden Binalar

16 Haziran 2020, Salı 441

Üniversitemiz Merkez Yerleşkede, Rektörlük Binası ve Lojman yapımı ile Üniversitemiz Konukevi bakım onarım çalışmaları devam etmektedir.

2020 yılı içerisinde Merkez Yerleşkede yapımına başlanan ve tamamlandığında 6900 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Üniversitemiz Rektörlük binasının 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanmıştır.

Merkez Yerleşkede 2019 yılında yapımına başlanan 60 adet lojman yapım işinin bu yıl içerisinde tamamlanması beklenmektedir.

Bakım ve onarım işleri kapsamında Üniversitemiz Konukevinde dış cephe kaplama ve 2019 yılında Konukevi ek binası olarak yapılan binanın iç ve dış mekan düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların 2 ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir.

İnşaatı devam eden binalarda incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Rektörlük binasının tamamlanması ile birlikte halen bir fakülte içerisinde faaliyet gösteren Rektörlük birimleri merkez yerleşkeye taşınacak ve kurumsallaşma anlamında önemli bir adım atılacaktır.  Lojmanların tamamlanması ile de akademik ve idari çalışanlarımızın konut ihtiyacı önemli oranda çözülecektir” dedi.