Üniversitemizde “Kızılağaç Toplantısı”

17 Kasım 2017, Cuma 314

Üniversitemiz Orman Fakültesi tarafından, 17 Kasım 2017 Cuma günü Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde “Kızılağaç Toplantısı” gerçekleştirildi. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sinan Güner tarafından yürütülen “Sakallı Kızılağaç Desteği ile Doğu Kayını Ormanlarında Verimliliğin Artırılması Projesi" kapsamında düzenlenen toplantıda, proje çerçevesinde yapılan uygulamalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Giresun ve Artvin Orman Bölge Müdürlüklerinden yetkililer ile Üniversitemiz Orman Fakültesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

İki oturumda gerçekleştirilen toplantının “Kızılağaç” oturumunda “Kızılağaçların Türkiye, Artvin ve Arhavi Ormancılığındaki Yeri ve önemi”, “Akdeniz Yöresinde Türk Kızılağacının Gen Kaynakları”, “Kızılağaçların Silvikültürel Özellikleri ve Kızılağaç Meşcerelerinde Bakım” ve “Kızılağaçların Gençleştirilmesi” konularında sunumlara yer verildi.

Toplantının öğleden sonraki proje oturumunda ise “Sakallı Kızılağaç Desteği ile Doğu Kayını Ormanlarında Verimliliği Artırılması” projesi hakkında bilgiler aktarıldı. Bu oturumda ayrıca “Doğu Kayını Fidanlarının gelişimine Sakallı Kızılağaçların Katkısı”, “Doğu Kayını ve Sakallı Kızılağacın Saf ve Karışık Yetiştirilmelerinin Toprak Özelliklerine Etkileri” ve “Sakallı Kızılağaç ve Doğu Kayınının Saf ve Karışık Yetiştirilmesi ile Birlikte Elde Edilen Toprak Solunumu, Mikrobiyal Solunum ve Mineralleşme Değerleri” gibi başlıklarda sunumlar gerçekleştirildi.