Üniversitemizde “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” Projeleri Değerlendirme Toplantısı 22. Oturumu Gerçekleştirildi

16 Eylül 2022, Cuma 259

Üniversitemizde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Projeleri 2022 Yılı 22. Değerlendirme Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in başkanlığında 15 Eylül 2022 Perşembe günü gerçekleştirildi.

İhtisaslaşma projeleri temasında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve bu bitkilerden elde edilecek katma değeri yüksek ürünlerin pazar payının oluşturulması hususunda istişareler yapıldı.

Üniversitemize tahsis edilen Ardanuç ilçesindeki arazilerde yetiştirilmesi planlanan bitki türlerinin ticari potansiyeli üzerine görüşlere yer verilen toplantıda bölgesel kalkınma odağında önemli bir yer tutan tıbbi ve aromatik bitkilerin Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesinde tesis edilecek üretim ve araştırma seralarında yetiştirilmesi konusu ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Üniversitemizde tıbbi ve aromatik bitkiler sahasındaki çalışmalara yönelik beklentilerin oluştuğunu ve Üniversitemizin de hedef ve beklentileri gerçekleştirmek için elinden gelen gayreti sarf ettiğini dile getirdi.

Toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve Prof. Dr. Atakan Öztürk, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu, Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ersoy, Sağlık Bilileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melahat Özcan, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ölmez, Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş, TABMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demiralay, BİLTEKMER Müdürü Doç. Dr. Emrah Peşman ile ilgili birimlerden katılımcılar yer aldı.