Üniversitemizde, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” Süreci Başlıyor

05 Nisan 2019, Cuma 343

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” toplantısına katıldı.

‘Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulamasının ardından Artvin Çoruh Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin projeye dâhil edildiği açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu’nun hazırladığı projeyle, akademisyenler ve üniversite öğrencileri, “Öğrenme Yönetim Sistemi” üzerinden interaktif şekilde iletişime geçerek dersleri ve projeleri yüz yüze eğitimin yanı sıra dijital ortamda da sürdürecek.Yükseköğretim Kurulu’nun hazırladığı projeye dâhil edilen Üniversitemiz ’de ilk etapta Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerine dijital okuryazarlık eğitimi verileceği belirtildi.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında pilot üniversitelerde başlatılan, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi”nin ikinci aşaması, Üniversitemizin de projeye dâhil olmasıyla birlikte başladı. Bu proje kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde,  öğretim elemanları için dijital ortamda, “Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme” dersi ile öğrenciler için, “Dijital Okuryazarlık” dersinin verilmesi planlanmaktadır. Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesinin Üniversitemizde gerçekleştirilecek olması eğitim-öğretim bakımından önemli katkılar sunmaktadır.

Yükseköğretimimizi, ülkemizin 2023 hedeflerine uygun, küresel çapta rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Saraç, “Projemizle üniversitelerimizin dijital dönüşümünü sağlamaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında yapılan toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Ardahan, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis 7 Aralık ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinin rektörleri katıldı.