Üniversitemizin “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Mekânda Erişilebilirlik” Alanında Kazandığı Turuncu Bayrak, Rektörümüze Takdîm Edildi

09 Eylül 2021, Perşembe 417

Tüm öğrencilerine modern ve kullanışlı donatılarda nitelikli eğitim hizmeti sunmayı temel vazife olarak kabul eden Üniversitemiz, özel gereksinimli bireylere sunduğu eğitim ve hizmet standardı ile dikkat çekiyor. Bu bağlamda Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinin “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Mekânda Erişilebilirlik” alanında kazandığı “Turuncu Bayrak” Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin bu çerçevede yaptığı değerlendirmede, özel gereksinimli öğrencilere ve bireylere sunduğu hizmetlerle Üniversitemizin mekânda ve eğitimde erişim ödülleri aldığını ifade etti. “Engel Tanımayan Bir Üniversite” sloganı doğrultusunda öğrencilere ve tüm mensuplarına sunduğu hizmetleri modern bir çizgide yeniden tertiplediklerini ve böylece erişime açık, daha katılımcı bir anlayış içerisinde ilgili hizmetlerin yürütülmesinde hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Bilgin, “Üniversitemiz eğitimde yenilikçi metotların uygulanması ve erişilebilirlik konularında çeşitli düzenlemeler ve iyileştirmeler gerçekleştirmiştir. Bu bağlamda 2020 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi, özel gereksinimli bireyler ile ilgili “Eğitimde Erişim” konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Yeşil Bayrak” almaya hak kazanan 8 üniversiteden birisi olmuştur. Ayrıca “Mekânda Erişim” alanında yapılan düzenlemeler ve iyileştirmelerle Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi de bu yıl ‘Turuncu Bayrak’ ödülünü almıştır. Hedefimiz yerleşkelerimizde ve tesislerimizde erişim imkânlarını artırmak ve fizikî mekânları tüm öğrencilerimiz için daha kullanılabilir hale getirmektir. Fedakâr çalışmaları ile bu ödüllerin Üniversitemize kazandırılmasında katkıda bulunan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleşen takdîm merasiminde Üniversitemiz Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kemal Afacan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cansız ve Engelsiz Birim Koordinatör Yardımcısı Dr. Arş. Gör. Mustafa Ceylan yer aldı.