YÖK Doktora Öğrencileri Buluşması Erzurum'da Gerçekleştirildi

22 Mayıs 2019, Çarşamba 515

YÖK tarafından ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefi doğrultusunda, doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanması, nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan unsurunu desteklemek amacıyla yükseköğretim tarihinde ilk kez uygulanan “YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı” kapsamında doktora eğitimi alan öğrencilerle buluşmaların üçüncüsü Erzurum’da düzenlendi.

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğiyle Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen YÖK 100/2000 Doktora Burs Programına katılım oldukça yoğun oldu.

Toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu’nun yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi Gümüşhane Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörleri ile YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında eğitim gören yaklaşık 300 bursiyer öğrenci katıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan programda yaptığı konuşmada, YÖK 100/2000 proje bursu programının amacı ve işleyişi itibariyle Türkiye için bir ilk olduğunu belirterek, bütün dünyada ve Avrupa'da doktoralı insan kaynağının giderek arttığına işaret etti. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, YÖK 100/2000 Doktora Bursiyerleri ile durum değerlendirmesi yaparak, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Programın sona ermesinin ardından, Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında toplanan 18 Bölge Üniversite Rektörü, Rektörlük Senato Salonunda bir araya geldi. Üniversitelerin sorunlarının ve çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda çeşitli görüş ve öneriler sunuldu.