Yusuf DURMUŞ

Dr. Öğr. Üyesi Yusuf DURMUŞ

Artvin Çoruh Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
yusufdurmus artvin.edu.tr 6162
Office
Telephone 6162
E-Mail yusufdurmus artvin.edu.tr
Website
Facebook
Twitter
Adress
YÖKSİS Profile

Scholar Tasks

  1. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ, UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ, 2021 - 2021
  2. ORDU ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, 2013 - 2021

Papers

  1. An Application of Rule-Based Sentiment Analysis and Machine Learning on Sentiment Analysis of Restaurant Reviews. The Case of Artvin Province

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : 1st International Conference on Engineering and Applied Natural Sciences, Konya, TÜRKİYE, 2022 Basım Tarihi : 22.05.2022 Etkinlik Tarihi : 10.05.2022 - 13.05.2022
    Uluslararası Özet bildiri
  2. Investigation of mineral composition of different tea types by multilinear regression and unsupervised machine learning methods

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, ATASOY AYŞE DİLEK, ATASOY AHMET FERİT, Yayın Yeri : Ege 7th International Conference on Applied Sciences, İzmir, TÜRKİYE, 2022 Basım Tarihi : 28.12.2022 Etkinlik Tarihi : 24.12.2022 - 25.12.2022
    Uluslararası Özet bildiri
  3. Mathematical optimization of artificial neural network regression for mineral composition of different tea types

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, ATASOY AYŞE DİLEK, ATASOY AHMET FERİT, Yayın Yeri : International Joint Conference on Engineering, Science and Artificial Intelligence, Bursa, TÜRKİYE, 2022 Basım Tarihi : 05.12.2022 Etkinlik Tarihi : 02.12.2022 - 04.12.2022
    Uluslararası Özet bildiri
  4. Fındık Zarı ve Okside Nişasta İlavesinin Hamur Reolojisi Üzerine Etkileri

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,ANIL MÜNİR,Şimşek Şenay, Yayın Yeri : Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, TÜRKİYE, 2020 Basım Tarihi : 21.10.2020 Etkinlik Tarihi : 21.10.2020 - 23.10.2020
    Ulusal Özet bildiri
  5. Enzime Dirençli Nişasta

    Yazarlar : ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, TÜRKİYE, 2016 Basım Tarihi : 05.10.2016 Etkinlik Tarihi : 05.10.2016 - 07.10.2016
    Ulusal Özet bildiri
  6. Effects of hazelnut skin on bread quality and nutritional properties of sourdough bread

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,ANIL MÜNİR,Şimşek Şenay, Yayın Yeri : North Dakota Academy of Science 111th Annual Meeting, North Dakota, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, 2019 Basım Tarihi : 08.03.2019 Etkinlik Tarihi : 08.03.2019 - 09.03.2019
    Uluslararası Özet bildiri
  7. Some Physicochemical and Textural Properties of Commercial Vakfikebir Bread

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,ATEŞ UMUT,KAPLAN NURAY,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : ICELIS-2018-International Congress on Engineering and Life Science, 2018 Basım Tarihi : 29.04.2018 Etkinlik Tarihi : 26.04.2018 - 29.04.2018
    Uluslararası Özet bildiri
  8. Effect of Cherry Laurel (Prunus Laurocerasus) Powders Obtained by Different Drying Methods on Textural Characteristics of Yogurt IceCream

    Yazarlar : DEMİRKOL MELİKE,DURMUŞ YUSUF,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : ICELIS-2018- INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, 2018 Basım Tarihi : 29.04.2018 Etkinlik Tarihi : 26.04.2018 - 29.04.2018
    Uluslararası Özet bildiri
  9. Effects of Polyphenols on Digestibility of Macronutrients

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,ANIL MÜNİR, Yayın Yeri : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, KONYA, TÜRKİYE, 2017 Basım Tarihi : 14.05.2017 Etkinlik Tarihi : 10.05.2017 - 12.05.2017
    Uluslararası Özet bildiri
  10. Effects of Black, Green and Rosehip Tea Extracts on The Cake Characteristics

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : 3rd International Turkic World Conference on Chemical Sciences Technologies, 2017 Basım Tarihi : 25.09.2017 Etkinlik Tarihi : 10.09.2017 - 13.09.2017
    Uluslararası Özet bildiri
  11. Some Functional and Textural Properties of Guar and Xanthan Gum Utilized Eggless Cake

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, KONYA, TÜRKİYE, 2017 Basım Tarihi : 14.05.2017 Etkinlik Tarihi : 10.05.2017 - 12.05.2017
    Uluslararası Özet bildiri
  12. Effects of Adding Cherry Laurel Laurocerasus officinalis on Micro Mineral Concentrations of Tarhana

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF,DAĞ BEŞİR, Yayın Yeri : Natural Resources, Green Technology and Sustainable Development Conference, Zagrep, HIRVATİSTAN, 2014 Basım Tarihi : 26.11.2014 Etkinlik Tarihi : 26.11.2014 - 28.11.2014
    Uluslararası Tam metin bildiri
  13. The Effect of Different Packaging Materials on Composition of Turkish Tulum Cheese

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : The Second International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus", Struga, MAKEDONYA, 2013 Basım Tarihi : 24.10.2013 Etkinlik Tarihi : 24.10.2013 - 26.10.2013
    Uluslararası Tam metin bildiri
  14. Functional Metabolites Formed By Fermentation of Milk and Milk Products

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : 2. Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Konya, TÜRKİYE, 2013 Basım Tarihi : 07.11.2013 Etkinlik Tarihi : 07.11.2013 - 10.11.2013
    Uluslararası Tam metin bildiri
  15. Peynirin Olgunlaştırılmasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişiklikler Glikoliz Proteoliz ve Lipoliz Olayları

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, TÜRKİYE, 2013 Basım Tarihi : 07.11.2013 Etkinlik Tarihi : 07.11.2013 - 09.11.2013
    Ulusal Özet bildiri
  16. Aybastı Beyaz Peynirinin Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, TÜRKİYE, 2013 Basım Tarihi : 02.10.2013 Etkinlik Tarihi : 02.10.2013 - 04.10.2013
    Ulusal Tam metin bildiri
  17. Ordu Tostunun Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF,ÇELİK ÖMER FARUK, Yayın Yeri : 4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, ADANA, TÜRKİYE, 2014 Basım Tarihi : 17.04.2014 Etkinlik Tarihi : 17.04.2014 - 19.04.2014
    Ulusal Tam metin bildiri
  18. Ordu Kuru Yufkasının Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,ÇELİK ÖMER FARUK,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : 4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, ADANA, TÜRKİYE, 2014 Basım Tarihi : 17.04.2014 Etkinlik Tarihi : 17.04.2014 - 19.04.2014
    Ulusal Tam metin bildiri
  19. Kurutulmuş Ordu Kabağının Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Sempozyumu, Denizli, TÜRKİYE, 2015 Basım Tarihi : 13.05.2015 Etkinlik Tarihi : 13.05.2015 - 15.05.2015
    Ulusal Tam metin bildiri
  20. The Effect of Adding Guar Xanthan and Locust Bean Gums on Viscosity Properties of Corn Flour Tarhana

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, BOSNA HERSEK, 2015 Basım Tarihi : 01.10.2015 Etkinlik Tarihi : 01.10.2015 - 04.10.2015
    Uluslararası Tam metin bildiri
  21. The Effect of Adding Guar Xanthan and Locust Bean Gums on Some Properties of Kiln dried Corn Flour Tarhana

    Yazarlar : ANIL MÜNİR,TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, BOSNA HERSEK, 2015 Basım Tarihi : 01.10.2015 Etkinlik Tarihi : 01.10.2015 - 04.10.2015
    Uluslararası Tam metin bildiri
  22. Utilization of Guar Xanthan and Locust Bean Gums on Gluten Free Tarhana Production

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,ANIL MÜNİR,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, BOSNA HERSEK, 2015 Basım Tarihi : 01.10.2015 Etkinlik Tarihi : 01.10.2015 - 04.10.2015
    Uluslararası Tam metin bildiri
  23. Viscosity Comparison of Kiln dried Corn Flour Tarhana and Corn Flour Tarhana Substituted by Different Gums

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ,ANIL MÜNİR, Yayın Yeri : I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, TÜRKİYE, 2016 Basım Tarihi : 21.04.2016 Etkinlik Tarihi : 21.04.2016 - 23.04.2016
    Uluslararası Özet bildiri

Lessons

Akademik Yıl Ders Adı Dili Saati
2020-2021 Gıda Makina ve Ekipmanları Türkçe 3
2020-2021 Proses Tasarım Türkçe 4
2019-2020 Proses Kontrol Türkçe 2
2019-2020 Tahıl İşleme Teknolojisi Türkçe 3
2019-2020 Gıda Biyoteknolojisi Türkçe 3
2019-2020 Laboratuvar tekniği Türkçe 3

Administrative Duties

  1. Dekan Yardımcısı
    ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
    2023 - Devam Ediyor

Books

  1. Gastronomi Araştırmaları
    DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : ÇİZGİ KİTABEVİ, TÜRKİYE, Türkçe, 2021
    Uluslararası Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
  2. Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II
    DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : Çizgi Kitabevi, TÜRKİYE, Türkçe, 2022
    Uluslararası Bilimsel Kitap Bölüm(ler)

Articles

  1. Farklı Gamlar İçeren Mısır Unlu ve Fırınlanmış Mısır UnluTarhanaların Viskozitelerinin Kıyaslanması

    Yazarlar : ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2016
    Ulusal Hakemli TR DİZİN
  2. Innovative use of hazelnut skin and starch modifications in sourdough bread formulation

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, ANIL MÜNİR, ŞIMŞEK ŞENAY, Yayın Yeri : Journal of Food Process Engineering, 2024
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  3. Enrichment of sourdough bread with hazelnut skin, cross‐linked starch, or oxidized starch for improvement of nutritional quality

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, WHITNEY KRISTIN, ANIL MÜNİR, ŞIMŞEK ŞENAY, Yayın Yeri : Journal of Food Process Engineering, 2023
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  4. Discrimination of Glutopeak Test and Mixograph Parameters for Evaluation of Wheat Flour Supplemented with Hazelnut Skin, Cross-Linked Starch, and Oxidized Starch

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, ANIL MÜNİR, ŞIMŞEK ŞENAY, Yayın Yeri : Foods, 2023
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  5. Application of multivariate machine learning methods to investigate organic compound content of different pepper spices

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, ATASOY AHMET FERİT, Yayın Yeri : Food Bioscience, 2023
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  6. Effects of hazelnut skin, cross‐linked starch and oxidized starch on wheat flour and dough quality

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF,ANIL MÜNİR,ŞIMŞEK ŞENAY, Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2021
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  7. Effects of different concentrations of guar, xanthan and locust bean gums on physicochemical quality and rheological properties of corn flour tarhana

    Yazarlar : ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : Nutrition Food Science, 2021
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  8. Effects of drying method on the phenolics content and antioxidant activities of cherry laurel (Prunus laurocerasus L.)

    Yazarlar : ÇELİK ÖMER FARUK, DEMİRKOL MELİKE, DURMUŞ YUSUF, TARAKÇI ZEKAİ, Yayın Yeri : Journal of Food Measurement and Characterization, 2020
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  9. Sentiment Analysis of Restaurant Reviews in Artvin Province by Rule-based Sentiment Analysis and Machine Learning

    Yazarlar : DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism, Recreation and Sports Sciences, 2022
    Ulusal Hakemli TR DİZİN
  10. Fındık Zarı ve Okside Nişasta İlavesinin Hamur Reolojisi Üzerine Etkileri

    Yazarlar : ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF,ŞENAY ŞIMŞEK, Yayın Yeri : Akademik Ziraat Dergisi, 2019
    Ulusal Hakemli TR DİZİN
  11. Physical, Barrier, Mechanical, and Biodegradability Properties of Modified Starch Films with Nut By-Products Extracts

    Yazarlar : LEON BEJARANO MARCOS,DURMUŞ YUSUF,OVANDO MARTINEZ MARIBEL,ŞIMŞEK ŞENAY, Yayın Yeri : Foods, 2020
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  12. Effects of packaging materials on some ripening characteristics of Tulum cheese

    Yazarlar : TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF, Yayın Yeri : Mljekarstvo, 2016
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded

Education

  1. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR), 2015 - 2019
  2. ORDU ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) (ONDOKUZ MAYIS ÜNİV. ORTAK), 2013 - 2015
  3. EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2001 - 2006

Projects

  1. EFFECTS OF BLACK, GREEN AND ROSEHIP TEA EXTRACTS ON CAKE CHARACTERISTICS
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yürütücü
    Tamamlandı , 02.08.2017 - 02.02.2018
  2. Some Functional and Textural Properties of Guar and Xanthan Gum Utilized Eggless Cake
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yürütücü
    Tamamlandı , 26.04.2017 - 26.07.2017
  3. Yoğurt Dondurmasının Fizikokimyasal, Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Karayemiş Meyvesinin (Prunus laurocerasus) Etkisi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Tamamlandı , 25.11.2015 - 01.06.2017
  4. Viscosity Comparison of Kiln-dried Corn Flour Tarhana and Corn Flour Tarhana Substituted by Different Gums
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yürütücü
    Tamamlandı , 19.04.2016 - 19.09.2016
  5. Glutensiz Tarhana Üretiminde Hidrokolloid Kullanımının Kalite Üzerine Etkisi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Tamamlandı , 09.04.2014 - 04.05.2015
  6. Farklı Ambalajlarda Olgunlaştırılan Tulum Peynirinde Olgunlaşma Kriterlerinin Belirlenmesi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Tamamlandı , 11.06.2013 - 04.05.2015