ABİDİN GÜMRÜKÇÜOĞLU

Dr. Öğr.Gör. ABİDİN GÜMRÜKÇÜOĞLU

Artvin Çoruh Üniversitesi, TIBBİ-AROMATİK BİTKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
gumrukcuogluabidin artvin.edu.tr 1044
Ofis
Telefon
E-Posta gumrukcuogluabidin artvin.edu.tr
Websitesi
Facebook
Twitter
Adres
Yöksis Profil Sayfası

Makaleler

  1. Synthesis of Microwave-Assisted Fluorescence Carbon Quantum Dots Using Roasted–Chickpeas and its Applications for Sensitive and Selective Detection of Fe3+ Ions

    Yazarlar : BAŞOĞLU AYSEL, OCAK ÜMMÜHAN, GÜMRÜKÇÜOĞLU ABİDİN, Yayın Yeri : Journal of Fluorescence, 2020
    Ulusal Hakemli SCI-Expanded
  2. Highly sensitive fluorometric method based on nitrogen-doped carbon dot clusters for tartrazine determination in cookies samples

    Yazarlar : GÜMRÜKÇÜOĞLU ABİDİN, BAŞOĞLU AYSEL, KOLAYLI SEVGİ, DİNÇ SALİHA, KARA MERYEM, OCAK MİRAÇ, OCAK ÜMMÜHAN, Yayın Yeri : Turkısh Journal of Chemıstry, 2020
    Ulusal Hakemli SCI-Expanded
  3. The use of new metallophthalocyanines carrying peripherally 4-methyl-N-(3-morpholinopropyl)benzenesulfonamide moieties for the sensitive fluorimetric determination of banned food dye Sudan II in red chili peppers

    Yazarlar : KANTEKİN HALİT, ERTEM BEYTULLAH, ASLAN NURTEN, YALAZAN HALISE, OCAK ÜMMÜHAN, ÇEKIRGE ENDER, GÜMRÜKÇÜOĞLU ABİDİN, ÇAKIR VOLKAN, OCAK MİRAÇ, Yayın Yeri : Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 2021
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  4. One Spot Microwave Synthesis and Characterization of Nitrogen-Doped Carbon Dots with High Oxygen Content for Fluorometric Determination of Banned Sudan II Dye in Spice Samples

    Yazarlar : RAMOĞLU BAHTIŞEN, GÜMRÜKÇÜOĞLU ABİDİN, ÇEKIRGE ENDER, OCAK MİRAÇ, OCAK ÜMMÜHAN, Yayın Yeri : Journal of Fluorescence, 2021
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  5. Synthesis and analytical applications of thiosemicarbazide derivatives

    Yazarlar : GÜMRÜKÇÜOĞLU ABİDİN, BEKİRCAN OLCAY, Yayın Yeri : Turkish Journal of Analytical Chemistry, 2021
    Uluslararası Hakemli Endekste taranmıyor

Öğrenim

  1. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, FEN FAKÜLTESİ, KİMYA BÖLÜMÜ, 2017 - 2022
  2. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, FEN FAKÜLTESİ, KİMYA BÖLÜMÜ, 2014 - 2017
  3. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, FEN FAKÜLTESİ, KİMYA BÖLÜMÜ, 2009 - 2014

Projeler

  1. Artvin-Hatila, Yusufeli, Ardanuç ve Şavşat İlçelerindeki farklı istasyonlardan temin edilen çiçek balı örneklerinde kalite analizlerinin yapılması ve validasyonu
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Devam Ediyor
  2. Artvin ili Arhavi, Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerindeki kestane balı örneklerinin ilçelere göre nem, sıcaklık ve yükselti farklarından ortaya çıkan kalite değerlerinin belirlenmesi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Devam Ediyor
  3. Türkiye’nin Bazı İllerinden Temin Edilen Propolisin Farklı Çözücülerle Hazırlanan Ekstraktlarının Antioksidan ve Antidiabetik Özelliklerinin ve HPLC Karakterizasyonunun Araştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Devam Ediyor
  4. İki farklı kuşburnu türüne ait meyvelerin farklı kurutma koşullarındaki kimyasal kompozisyon ve antioksidan aktivitelerinin araştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Devam Ediyor
  5. Artvin İlinde Doğal Olarak Yayılış Gösteren Nar (Punica granatum L.) Meyvesi Kısımlarının Antioksidan ve Biyoaktif Bileşen Yönünden Araştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Devam Ediyor
  6. Fındık Kabuğundan Karbon Nano Noktalarının Sentezlenmesi, Floresans Özelliklerinin Belirlenmesi, Analitik ve Biyolojik Amaçla Kullanılabilirliğinin Araştırılması
    ULUSAL -Tübitak 1001 Bursiyer
    Tamamlandı , 15.03.2019 - 15.02.2021
  7. Bazı benzimidazol turevi bileşiklerin floresans spektroskopisi ile iyon sensör özelliklerinin Araştırılmas
    ULUSAL ARAŞTIRMA PROJESİ
    Tamamlandı , 01.01.2018 - 01.01.2020
  8. Fındık kabuğundan karbon nano noktalarının sentezlenmesi, floresans özelliklerinin belirlenmesi, analitik ve biyolojik amaçla kullanılabilirliğinin araştırılması
    ULUSAL -Tübitak 1001
    Tamamlandı , 15.03.2019 - 15.02.2021
  9. 4-Kinolon Halkası İçeren Yeni Karboksamid ve Karbotiyoamid Bileşiklerinin Sentezi ve Metal İyonlarının Tayininde Kullanılabilirliğinin Spektroflorimetrik Yöntemle İncelenmes
    ULUSAL -Tübitak 1002
    Tamamlandı , 15.11.2017 - 15.11.2018
  10. Yeni Analitik Tayin Metotlarının Geliştirilmesi için Floresent Ligantların Sentezi ve İyon Sensör Özelliklerinin İncelenmesi
    ULUSAL -Tübitak 1001
    Tamamlandı , 15.10.2014 - 15.04.2017