2025 Yılı I. Dönem Bilimsel Araştırma Proje Başvuruları

29 Nisan 2025, Salı 2128

2025 Yılı I. Dönem Bilimsel Araştırma Proje Başvuruları devam etmektedir.

1. Başvurular 14 Nisan-14 Mayıs 2025 tarihleri arasında BAP Otomasyon Sistemi (https://bapotomasyon.artvin.edu.tr/) üzerinden alınacaktır. Bir sonraki proje başvuru dönemi Ekim 2025 olarak belirlenmiştir.

2. Değerlendirme sürecinde Üniversitemizin “Tıbbî ve Aromatik Bitkiler” ihtisaslaşma alanıyla ilgili proje başvurularına öncelik verilecektir.

3. 2025 Yılı I. Dönem proje destek üst limitleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

3.1. Kapsamlı Araştırma Proje önerilerine verilecek destekler;

  • Kapsamlı Araştırma Projeleri için destek üst limiti 40.000,00 TL.
  • Tıbbî ve Aromatik Bitkiler” ihtisaslaşma alanıyla ilgili Kapsamlı Araştırma Projeleri için destek üst limiti 50.000 TL.
  • 2024 yılı içinde Kurum Dışı AR-GE projeleri[1] kabul edilenlerin yeni proje başvuruları destek üst limiti komisyon kararına bağlı olarak; Kapsamlı Araştırma Projeleri için 50.000,00 TL, Tıbbî ve Aromatik Bitkiler ihtisaslaşma alanıyla ilgili Kapsamlı Araştırma Projeleri için 60.000,00 TL.
  • Birim Toplumsal Katkı Komisyonu Sosyal Sorumluluk Projeleri[2] için destek üst limiti 5.000,00 TL

3.2. Lisansüstü Öğrenim Araştırma Proje önerilerine verilecek destekler;

  • Lisansüstü Öğrenim Araştırma Projeleri için destek üst limiti; yüksek lisans projeleri için 10.000 TL, doktora projeleri için 15.000 TL.
  • Tıbbî ve Aromatik Bitkiler” ihtisaslaşma alanıyla ilgili Lisansüstü Öğrenim Araştırma Projeleri için komisyon kararına bağlı olarak destek üst limiti; yüksek lisans projeleri için 15.000 TL, doktora projeleri için 20.000 TL.

4. Başvurular, Artvin Çoruh Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesine ve BAP Komisyonu kararlarına uygun olarak hazırlanmalı ve aşağıda belirtilen her bir harcama kalemi kodundaki üst limitlere uygun olmalıdır.

  • Kırtasiye-baskı cilt (03.2.1.01) gideri üst limiti 10.000 TL,
  • Laboratuvar Malzemesi ile Kimyevi ve Temrinlik Malzeme alımları (03.2.6.01) üst limiti proje bütçesinin tamamı,
  • Yurt içi geçici görev yollukları (03.3.1.01) üst limiti; Lisansüstü projeler için 4.000 TL, Kapsamlı Araştırma Projeleri için 10.000 TL, Tıbbî ve Aromatik Bitkiler ihtisaslaşma alanıyla ilgili projeler için 15.000 TL,
  • Laboratuvar tahlil ve analiz giderleri (03.5.1.01) üst limiti proje bütçesinin tamamı,
  • Bilgisayar yazılım alımları (03.7.2.01) üst limiti 30.000 TL.

5. Başvurularda makine-teçhizat alımları, proje yürütücüleri tarafından sunulan gerekçeler (projenin yapılabilmesi için cihazın elzem olması ve üniversitemizde bulunmaması vb.) doğrultusunda Komisyon tarafından kabul edilmesine ve Rektörlük tarafından uygun görülmesine bağlı olup üst limitlerin dışındadır.

6. Bir öğretim elemanı için aynı anda en fazla 2 kapsamlı araştırma projesi ve 2 lisansüstü öğrenim araştırma projesi desteklenebilir. Bir öğretim elemanı en fazla 4 projede araştırmacı olarak görev alabilir. Bu durumdaki öğretim elemanlarının Tıbbî ve Aromatik Bitkiler ihtisaslaşma alanıyla ilgili kapsamlı araştırma projesine veya lisansüstü öğrenim araştırma projesine başvuru yapması durumunda yukarıda ifade edilen görev alma limitleri 1’er artırılabilir.

7. Tez danışmanının yürütücülüğündeki Lisansüstü öğrenim araştırma projelerinde lisansüstü öğrenci ve varsa 2. danışman dışında araştırmacı yer alamaz.

8. Kabul edilen projeden elde edilen çıktıyı/eseri sunmak için bilimsel etkinliklere katılım, sözlü sunum olması koşuluyla proje bütçesinin ilgili kaleminden desteklenebilir.

9. Proje başvurusu yapacak olan araştırmacıların TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemine (ARBİS) üye olup güncel özgeçmişlerinin çıktılarını proje başvurularına eklemeleri gerekmektedir. ARBİS'e üye olmayan araştırmacıların proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

10. Proje nihai raporunu; i) Teslim tarihinden sonra en geç 1 ay içerisinde teslim eden öğretim elemanlarının yeni proje başvuruları raporu teslim etmelerini müteakip ikinci başvuru döneminde, ii) Teslim etmeyen öğretim elemanlarının yeni proje başvuruları raporu teslim etmelerini müteakip üçüncü başvuru döneminde işleme alınacaktır.

NOT: Diğer hususlarda Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü web sayfası (https://bap.artvin.edu.tr/) kontrol edilebilir.

 

[1] Ar-Ge niteliğini haiz ve destek süresi dokuz aydan az olmamak şartıyla; TUBİTAK (1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1007, 1505, 2244, 3001, 3501, SAYEM), COST, AB ve H2020 projeleri ile diğer ulusal ve uluslararası kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen projeler.

[2] İlgili Komisyon tarafından proje uygulama usul ve esasları yayınlanacaktır.