11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği: Artvin’de 100 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

11 Kasım 2019, Pazartesi 1862

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” nedeniyle 7 Kasım 2019 Perşembe günü yayımladığı genelgede, “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür” diyerek 11 Kasım’ı “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan etmiştir.

Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde yaklaşık bir milyon kişinin katılımıyla 11 milyon fidanın eşzamanlı olarak toprakla buluşturma etkinliği düzenlendi.

“Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında Artvin’de ana program Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesinde olmak üzere il genelinde 33 farklı noktada yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla 100 bin fidan belirlenen zaman dilimi içerisinde toprakla buluşturuldu. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde geleceğe nefes olmak için öğrencilerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturduk.

Programda bir konuşma yapan Vali Yılmaz Doruk, “Bugün ülkemizin 81 ilinde 2023 lokasyonda 11 milyon fidan, Artvin genelinde ise 33 lokasyonda yüz bin fidan toprakla buluşacak. Ülkemiz için bu faydalı etkinliği düzenleyen Tarım ve Orman Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle her yıl milyonlarca fidan yeşermiş olacak, orman sahamız ve ağaç servetimiz çoğalacaktır. Ülkemiz daha sağlıklı ve yaşanabilir çevreye sahip olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay,  Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Piyade Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya, güvenlik güçleri, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.