AÇÜ’de Doku Kültürü Çalışmaları İle Maviyemiş Bitkisi Üzerine İstişare Toplantısı

24 Ağustos 2023, Perşembe 180

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 24 Ağustos 2023 Perşembe günü Üniversitemiz ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan Doku Kültürü Çalışmaları ile Maviyemiş (Vaccinium Sp.) Bitkisinin Çoğaltılması Protokolü ve bu protokol çerçevesinde yürütülen çalışmaların son durumu hakkında toplantı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Senato Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin başkanlığında düzenlenen toplantıda, doku kültürü, havza bahçeleri, üniversitede ormancılık ve çevre eğitimi, emisyon ticaretinin önemi yeşil kalkınma çerçevesinde müşterek yürütülebilecek çalışmalar gibi birçok konuda istişareler yapıldı. Maviyemişin bölge halkı için oldukça önemli bir bitki olduğuna dikkat çekilen toplantıda aynı zamanda tıbbi ve aromatik bitkiler ve meyve haritasının çıkarılması için çalışmaların devam ettiğine değinildi. Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Ölmez,  Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ersoy, ANG Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu ve Genel Sekreter Doç. Dr. Muhammed Ardıç’ın da katıldığı programda Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü (TABİK), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (TABMER) ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğünden gelen katılımcılar hazır bulundu.