Artvin Milletvekili Sayın Erkan BALTA Üniversitemiz Botanik Bahçesini Ziyaret Etti

02 Ağustos 2019, Cuma 740

Artvin Milletvekili Sayın Erkan Balta Üniversitemiz bünyesinde kurulan Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesini ziyaret etti. Ziyarette kendisine Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki  ve Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu eşlik ettiler.

Yaklaşık 130 dönüm alan üzerinde kurulma çalışmaları devam eden Üniversitemiz Botanik Bahçesi çalışmaları yerinde incelendi.

Botanik Bahçesi hakkında bilgi veren Sayın Eminağaoğlu "Botanik Bahçesi Projesi sadece bitki türlerinin geleceğinin korunmasına değil aynı zamanda kentin turizm faaliyetlerinin desteklenmesine de çeşitli katkılar yapacaktır. Bu projenin tamamlanması ile birlikte vatandaşların gezebileceği, çeşitli rekreatif faaliyetlere katılabileceği bir ortam, kentin hemen yanı başında inşa edilmiş olacaktır. Botanik Bahçesi, hem odunsu bitkileri hem de otsu bitkileri içerisinde barındıracaktır. Bu bağlamda Üniversitemiz Botanik Bahçesi, bitki türü zenginliği açısından ülkemizin ve bölgenin zengin botanik bahçelerinden biri olacaktır. Tüm bunlara ek olarak, Botanik Bahçesi hem akademisyenler ve araştırmacılar için hem de bu alanda öğrenim görmekte olan öğrenciler için adeta doğal bir laboratuvar ve çalışma ortamı olacaktır. Botanik Bahçesi Projemizin hayata geçirilmesinde bizlere her türlü desteği sunan ANG Vakfı Başkanı A. Nihat Gökyiğit beyefendiye, siyasilerimize ve Rektörümüze teşekkür ederim” dedi.