Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Rektörümüzü Ziyaret Etti

19 Ağustos 2021, Perşembe 639

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e “nezaket” ziyaretinde bulundu.

“Türkiye’nin Yeşil Üniversitesi” temasıyla Üniversitemizin eğitim ve akademi alanlarında yürüttüğü çalışmalar ekseninde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Tıbbi Aromatik Bitkiler alanında “İhtisas Üniversitesi” seçilen Üniversitemizde devam eden araştırmalar ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımları yapıldı.

Toplantıda tıbbi aromatik bitkilerin farklı alanlarda değerlendirilmesi yönünde Üniversitemizde bir dizi projenin hazırlandığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, tıbbi aromatik bitkilerden doğal ahşap koruyucu malzemelerin üretildiğine ve aynı zamanda Artvin’in marka değerini yansıtacak sağlıklı, doğal ve gündelik kullanıma uygun çeşitli kozmetik ürünlerin hazırlanması için alanında uzman bir ekip tarafından proje uygulamalarının başlatıldığını ifade etti.

Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin Artvin’in yeşil tuvaline yeni bir renk katacağına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Bilgin, ülkemizin topyekûn kalkınma hedefi doğrultusunda Artvin Çoruh Üniversitesinin tüm paydaşlarla ortak hareket ederek kentte ve bölgede turizm, sanayi ve ticaretin canlandırılması doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber ve Başkan Yardımcısı Orhan Atan’ın hazır bulunduğu ziyarette ayrıca Üniversitemizde eğitim potansiyeli ve bilimsel araştırma imkânlarının geliştirilmesi üzerine fikir alışverişleri yapıldı.

Ziyaret plaket takdimi ve karşılık iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.