Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Teknik Ziyaretler

18 Aralık 2023, Pazartesi 268

Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürümüz Doç. Dr. Mustafa Kemal GÜMÜŞ, müdür yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Umut KONANÇ ve Üniversitemiz Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Emrah PEŞMAN 11/12/2023 tarihinde çay alanında ihtisaslaşmış olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih SEYİS’i ve Dr. Öğr. Üyesi Emine YURTERİ’yi ziyaret etmiştir. Ekim 2024 tarihinde Hypericum ve Ruscus türlerini içeren “Green Chemistry Applications on Selected Medicinal and Aromatic Plants in the Artvin Region” başlıklı ve KA220-HED-000089361 kodlu ERASMUS+ projesi kapsamında yapılması planlanan konferansta, Hypericum türleri başta olmak üzere Tıbbi-Aromatik alanda birçok çalışmaya sahip olan Prof. Dr. Fatih SEYİS’in davetli konuşmacı olarak katılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca; bu ziyarette bölüm laboratuvarları gezilerek Tıbbi-Aromatik bitkilerin içerik analizlerinde kullanılan cihazlar ve bu cihazlarda kullanılan metotlar hakkında bilgi alış verişinde bulunulmuştur.