Engelsiz Üniversite Ödüllerinde “Yeşil Bayrak” Ödülü

25 Haziran 2020, Perşembe 306

“2020 YILI ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİNİ” ALMAYA HAK KAZANANLAR BELLİ OLDU

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo- kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” bu yıl Kovid- 19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen ödüllerin üçüncüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteler tarafından yoğun ilgi gördü. 2020 yılı ödülleri için YÖK’e 116 üniversiteden toplam 841 adet olmak üzere rekor sayıda başvuru yapıldı.

“Eğitimde Erişebilirlik Bayrağı” (Yeşil Bayrak); 141 başvuru yapılırken, bu başvurular neticesinde 8 üniversite toplamda 9 yeşil bayrak almaya hak kazandı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi’de “Eğitimde Erişebilirlik Bayrağı” (Yeşil Bayrak) için YÖK'e başvuru yapmış ve yapılan değerlendirme sonucu “Yeşil Bayrak” ödülüne layık görülmüştür.

Başta “Engelsiz Birim Koordinatörlüğü” olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.