Güz Yarıyılı Kararı-Uzaktan Eğitim

10 Eylül 2020, Perşembe 5043

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Eğitim-Öğretim Faaliyetlerine İlişkin Karar

Artvin Çoruh Üniversitesi Senatosu, Yükseköğretim Kurulu’nun “Yükseköğretim Kurumlarımızdaki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama Metni” ve “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi” ile Sağlık Bakanlığı’nın 04.09.2020 tarihinde üniversitelere gönderilen; “2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesi” şeklindeki görüşleri, pandeminin ülkemizde genelindeki seyri, öğrencilerimiz, personelimiz ve paydaşlarımızın görüşleri, içinde yaşadığımız toplumun sağlığı, öğrencilerimizin seyahat, konaklama, sosyal koşullar ve sürdürülebilir eğitim öğretim süreçleri gibi birçok faktör ve bunların salgının yayılması üzerindeki etkisi detaylı olarak değerlendirilerek eğitimin uzaktan veya yüz yüze yapılması konusunu karara bağlanmıştır.

2020-2021 akademik yılı Güz Döneminde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardaki tüm derslerin dijital imkânlar kullanılarak 12 Ekim’den itibaren uzaktan öğretimle yürütülmesine karar verilmiştir.

Yeni dönemin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni eder, en kısa zamanda bir araya gelmeyi dileriz.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü