Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Artvin İl Sağlık Müdürlüğü ve İlkyardım ve Acil Sağlık Farkındalık Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirilen “Ambulans Tanıtımı ve Acil Sağlık Farkındalığı Etkinliği”, okul öncesi öğrencilerin yoğun ilgisi ve neşeli anlarıyla tamamlandı.
3-6 yaş grubu çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikte, 112 eğitmeni tarafından çocukların yaş grubuna uygun videolu ve görsel bir sunum yapılarak ambulansın görevi, 112 Acil Çağrı Hattı’nın hangi durumlarda aranması gerektiği ve acil sağlık ekiplerinin çalışmaları anlatıldı.
Etkinliğin uygulama bölümünde ise çocuklar ambulansı yakından inceleme fırsatı buldu. Balonlarla süslenen ambulans ve etkinlik alanı, miniklerin ilgisini çekerken; çocuklara 112 ve ambulans temalı boyama kitapları hediye edildi. Gerçekleştirilen canlandırmada bir öğrencinin bayılma rolü yapmasının ardından ambulans ekibi olay yerine gelerek müdahale uygulaması gerçekleştirdi. Böylece çocuklar hem eğlendi hem de acil durum süreçlerini yakından gözlemledi.
Etkinlik boyunca çocuklar yara bandı uygulamaları yaptı, ambulans içine girerek ekipmanları tanıdı, 112 yelekleri giydi ve oyuncak ayıya steteskop takıp yara bandı yapıştırarak keyifli vakit geçirdi. Program sonunda etkinliğe katılan tüm çocuklara isimlerine özel hazırlanan “Minik İlkyardımcı Katılım Sertifikası” Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü sayın Prof. Dr. Nurcan ALBAYRAK İSKENDER tarafından takdim edildi. Etkinlik, çocukların hem eğlenip hem öğrenebildiği renkli ve öğretici anlara sahne oldu.