Rektörümüz, ’’2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’’ne Katıldı

16 Ekim 2020, Cuma 633

Rektörümüz, ’’2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’’ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen, “2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.

Sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar,YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta SARAÇ, YÖK Üyeleri, Üniversite Rektörleri, Büyükelçiler ve YÖK 100/2000 Doktora Projesi’nde eğitim gören öğrenciler katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birer konuşma gerçekleştirdiği açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, üniversitelerin Akademik Yıl Açılış Töreni’nin son 4 yıldır Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilmekte ve bu törende “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nin sahiplerine verilmekte olduğunu belirterek dünya genelindeki salgın nedeni ile zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, gerçekleştirilen bu törenin herkesin çalışma azmini güçlendirdiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin desteği ve Meclisimizin gayretiyle, sözümüzü tuttuk ve Türkiye’nin 81 ilinin tamamında üniversite kurulmasını sağladık." dedi. Bugün ülkede faaliyet gösteren toplam 207 kamu ve vakıf üniversitesinin, 176 bin akademik personeliyle, 8 milyon 267 bin öğrenciye eğitim-öğretim verdiğini bildiren Erdoğan, üniversitelerin kontenjanlarının artmasının, giriş sınavlarındaki yığılmanın önüne geçtiğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere verildi.