Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Karaman’da Rektörler Toplantısına Katıldı

09 Temmuz 2019, Salı 285

“Tematik Üniversite” Ekseninde Temmuz 2019 Rektörler Toplantısı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde Karaman’da gerçekleştirildi. Üç gün devam eden programa Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya katıldı.

Rektörler Toplantısının ana eksenini ‘Tematik Üniversite’ konusu oluşturdu. Bu bağlamda değerlendirme toplantısı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül’ün açılış konuşması ile başladı. Rektör Akgül, üniversite rektörlerini Karaman’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek özetle şunları söyledi: “Kurumlar arası ortak çalışmalar kurumların gelişimi ve bilgi paylaşımı açısından çok önemli bir etkendir. Üniversitelerimizin rektörlerini burada ağırlayarak gerek üniversitelerimizin yapmış olduğu çalışmalar hakkında aydınlanacağız gerekse Karaman’ı sosyal, kültürel ve tarihi özellikleri ile misafirlerimize tanıtmış olacağız.”

Program kapsamında Rektörler, Karaman Valisi Fahri Meral’i makamında ziyaret ederek şehir merkezinde tarihi ve kültürel mekânları gezdi.